Een nachtmerrie voor Sven De Leijer: "Je ziet het einde niet meer"

door: LHX
Afbeelding bron: Photonews

Momenteel werkt Sven De Leijer aan zijn nieuwe theatershow 'Liefde voor publiek'. Dat gaat voorlopig beter dan bij de vorige show, 'Content'. Toen kampte hij immers met een groot probleem.

In het Radio 1-programma 'Touché' vertelt Sven De Leijer dat hij in de try-outfase van 'Content' plots extreme slaapproblemen kreeg. "Dat nam echt ongeziene proporties aan. Ik had nooit slaapproblemen gehad, en plots, uit het niets, werd ik elke nacht wakker in het midden van de nacht en kon ik niet meer slapen", vertelt hij.

"Ik had dat weken, maanden aan een stuk, waardoor alle aarde onder je voeten verdwijnt en je tegen een muur aanloopt", vervolgt hij. "Je ziet het einde niet meer. Het was wel even héél erg."

Uiteindelijk besloot hij om hulp in te roepen. Hij ging naar een gespecialiseerde psychologenpraktijk, waar ze hem al meteen verplichtten om medicatie te nemen. "Ik zag dat helemaal niet zitten, maar ik kon niet anders."

Het is inmiddels weer goed gekomen, maar hij begrijpt nog steeds niet waarom die slaapproblemen plots de kop opstaken. Ze begonnen zonder reden, en hielden ook plots op zonder reden. "Ik weet niet hoe het gekomen is en ik weet niet hoe het is weggegaan."