Miguel Wiels doet opvallende bekentenis over K3-nummer: “Ze hebben dat liedje geweigerd”

door: ASX
Miguel Wiels in VTM Nieuws
Afbeelding bron: VTM

Volgend jaar is het een kwarteeuw geleden dat Vlaanderen kennismaakte met de toen nog onbekende Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts. K3 deed een poging om ons land te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival met hun allereerste hit Heya Mama.

Het lijkt wel de dag van gisteren dat de drie zangeresjes en hun nummer met de grond gelijkgemaakt werden door jurylid Marcel Vanthilt tijdens ‘Eurosong’. “Kindermuziek”, klonk het zonder veel franjes. De tv-presentator kreeg gelijk.

Heya Mama betekende de start van een succesvolle formatie die tot op vandaag nog steeds volle zalen trekt. De bezetting veranderde enkele keren door de loop de jaren, maar het succes van K3 valt niet te ontkennen. Eén van de ingrediënten die tot het immense succes leiden is liedjesschrijver Miguel Wiels.

Ook Hey Mama is van de hand van Miguel Wiels. Op radio2 bekende Miguel aan presentator Peter Van de Veire dat het nummer al medio jaren ’90 geschreven werd. De wederhelft van zangeres Free Souffriau trok destijds met het lied naar meerdere artiesten, lang voor er van K3 sprake was.

Helaas – of misschien juist niet – ving Miguel Wiels keer op keer bot toen hij bij verschillende zangers ging aankloppen. “Ik heb het aangeboden aan vier of vijf verschillende artiesten, maar hadden er altijd meteen ‘nee’ tegen gezegd”, bekent Miguel. De rest is geschiedenis.