Margriet Hermans niet te spreken over wat ze ziet op tv: "Gewoon degoutant"

door: LHX
Margriet Hermans
Afbeelding bron: Photonews

Vanaf zaterdag 3 februari kan je op VRT 1 kijken naar 'De droomfabriek'. De nieuwe versie van het programma wordt gepresenteerd door Bart Peeters en Gloria Monserez.

Opvallend: Bart Peeters mag opnieuw 'De droomfabriek' presenteren, maar zijn sidekick is een veel jongere vrouw. Voor Margriet Hermans is het duidelijk dat vrouwen boven de vijftig gediscrimineerd worden in de media.

"Het is gewoon degoutant dat er geen plaats meer is voor oudere vrouwen op televisie", laat ze zich erover uit in TV-Familie. "In feite is dat zelfs de grootste onrechtvaardigheid die er bestaat."

Ze vindt het erg spijtig dat de ene na de andere vrouw van het scherm moet verdwijnen, terwijl oudere mannen als Bart Peeters, Tom Waes en Wim Lybaert nog wél volop kansen krijgen.

"Het moet gezegd: die mannen kúnnen iets. Maar waarom zou een vrouw mét talent en een rimpel die kans niet mogen krijgen? Ik begrijp dat eigenlijk niet goed. Talent staat toch los van leeftijd, zeker?"

Ze begrijpt dat tv-zenders ook willen inzetten op verjonging, maar vindt dat er steeds een gezonde mix moet blijven. Bovendien gaat de verjonging vaak ten koste van de kwaliteit, vindt ze. "Er zijn heel wat jonge, nieuwe gezichten die tegenwoordig een opdracht krijgen die ze naar mijn bescheiden mening niet tot een goed einde brengen."