Bart Peeters kampt met probleem: "Rampzalig"

door: LHX
Afbeelding bron: Medialaan

Bart Peeters schrijft niet enkel muziek voor zijn eigen band, maar ook voor anderen. Zo werkte hij een jaar lang intensief samen met Natalia voor haar nieuwe album.

Bart Peeters is een vat vol creativiteit, maar die komt soms wel heel ongelegen. Het zorgt voor heel wat slapeloze nachten, vertelt hij in de podcast 'Gossip Guy'.

"Telkens als het me niet uitkomt, knalt ineens de songwrite-inspiratie", begint hij. "Dat is rampzalig. Ik moet dan naar mijn computer, naar mijn studio. Ik heb zoiets van: een liedje is een fresco. Het moet in één slag geschreven worden."

Als hij de volgende ochtend opstaat, bekijkt hij zijn werk met andere ogen, en dan is hij niet altijd tevreden. "Vaak is het echt bullshit, dat je denkt: schandalig. En soms zit er iets heel goeds bij."

Erop rekenen dat de inspiratie overdag komt, werkt helaas niet voor hem. "Ik heb al duizend keer geprobeerd om 's morgens fris aan mijn bureau te zitten met het plan om een wereldhit te maken, maar dat lukt nooit", klaagt hij.

Het is bovendien geen optie voor hem om níét naar zijn studio te gaan wanneer hij een nachtelijke ingeving krijgt. "Vroeger dacht ik: ik zal het morgen ook nog wel weten", klinkt het. De volgende ochtend bleek hij het echter steevast bij het verkeerde eind te hebben. "Soms denk ik ook: geen probleem, ik zal wat notities maken. Dan lees ik dat 's morgens, en het is gewoon onleesbaar."