Verschrikkelijk! Zo bang is Thomas De Gendt voor een positieve dopingtest

door: BVDO
Thomas De Gendt
Afbeelding bron: Photonews

De schorsingen van Toon Aerts en Shari Bossuyt zorgen nog altijd voor angst bij de Belgische renners om positief te testen. Ook Thomas De Gendt is er enorm mee bezig.

Hij mag dan wel aan zijn laatste seizoen als profrenner begonnen zijn, toch is Thomas De Gendt enorm op zijn hoede voor een positieve dopingtest. Want de zaak van Toon Aerts liet zien dat het heel snel kan gebeuren.

“Er zijn heel veel wedstrijden, vooral in Spanje, waar je op de beklimmingen een wietgeur ruikt”, vertelt De Gendt in ‘De Wereld van Sofie’ op Radio 1. “Als je daardoor rijdt, krijg je de rook binnen.”

Hij greep meteen in en ging ten rade bij de ploegarts. “We hebben aan onze dokter al gevraagd: ‘Wat als we daarna positief testen?’ Maar hij stelde ons gerust dat we door dat beetje rook niet positief zouden testen.”

Ook voeding en supplementen worden heel goed in de gaten gehouden, maar ook bij zijn partner moet hij heel erg goed opletten.

“Als mijn vrouw dan zo’n zalf gebruikt waar iets inzit wat ik zeker niet in mijn lichaam mag hebben, dan ga ik die zalf zeker niet smeren op haar. Ik vermijd dan ook de ingesmeerde plaats zodat ik er niet per ongeluk tegenaan wrijf.”