Niels Albert onthult straf verhaal over hem en Sven Nys: “Ik werd uitgescholden”

door: AVL
Niels Albert
Afbeelding bron: Photonews

Komend weekend staat de traditionele Jaarmarktcross van Niel op het programma, een koers waar Niels Albert enkele opmerkelijke herinneringen aan heeft.

Veertien jaar geleden, in 2009, delfde Albert in de sprint het onderspit tegen Sven Nys. In de podcast Lambert & Albert kwam Albert met een verrassende bekentenis over die bewuste dag. De voormalige wereldkampioen onthulde namelijk dat hij Nys toen de zege cadeau gaf.

"We reden met twee naar boven en ik geraak er net niet", zo legt Albert uit. "Ik moest mijn voet half zetten, half niet, en daardoor hinderde ik hem en reed Sven tegen een paaltje. Ik was weg en Sven stond daar half te sukkelen. Daarna echt boegeroep tot en met, niet normaal. Ik werd daar uitgescholden."

“Hij kwam daarna naast mij en zegt: 'Zullen we ervoor sprinten? Maar ik zou wel graag winnen'. Dus Sven won de koers maar wat ik jammer vond: Sven bedankte erna de supporters voor de steun die hij gekregen had, terwijl die mij een uur lang hadden uitgescholden", vertelt Albert.

Niels Albert vertelde in de podcast ook dat het in de cross wel vaker gebeurt dat renners het samen op een akkoordje gooien. "Het gebeurt gewoon af en toe", zo benadrukt de wereldkampioen.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24