Mathieu van der Poel komt met analyse na maanden zonder overwinning

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel won deze week het Natourcriterium in Roeselare. Het was al maanden geleden dat hij nog iets gewonnen had.

Op 7 april won Mathieu van der Poel Parijs-Roubaix, maar sindsdien staat de Nederlander droog. Ook in de Tour de France wist hij geen ritzege te pakken.

De Nederlander geeft toe dat hij meer verwacht had van de Ronde van Frankrijk, maar hij zit met zijn gedachten al volop bij de Olympische Spelen.

Vorig jaar won Van der Poel twee weken na de Tour het WK, een formule die hij ook dit jaar wil toepassen, maar dan op de Spelen in Parijs.

“Ik voel me alvast minder vermoeid dan vorig jaar. Nu is het afwachten hoe mijn lichaam reageert op de nieuwe intensieve trainingen”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

De Spelen zijn het grote doel van dit jaar, maar de concurrentie komt vooral van de Belgen. “Ik kijk zeker naar Remco en Wout, maar Jasper Stuyven reed ook een ontzettend sterke Tour. De Belgen zullen een heel sterk blok vormen.”

De teleurstellende Tour wil hij snel vergeten. “Ik wist dat het moeilijk ging zijn voor mij persoonlijk, ik had er ook meer van verwacht op voorhand. De kansen om te winnen zijn dun, misschien win ik volgend jaar wel weer een etappe.”

Hij was vooral blij dat hij de lead-out kon verzorgen voor Jasper Philipsen en zo toch een beetje deel uitmaken van drie ritwinsten in de Ronde van Frankrijk.