Ivan De Witte is nu al zeker: “AA Gent verliest dit weekend van KV Mechelen”

door: BVDO
Ivan De Witte
Afbeelding bron: Photonews

Voorzitter Ivan De Witte was not amused hoe AA Gent donderdagavond in Djurgardens weggespeeld werd.

4-0 kwamen de Buffalo’s achter. Uiteindelijk konden ze in het duel van de Conference League nog milderen tot 4-2, maar kans op de zege was er niet. Voorzitter Ivan De Witte, die na twee jaar eindelijk nog eens meeging voor een Europese verplaatsing, wist niet wat hij allemaal zag.

“Mijn emoties gingen van ongeloof tot ontgoocheling en zelfs een beetje boosheid. Ik ben al meer dan 20 jaar voorzitter en ik heb al veel matchen gezien, ook Europees, maar wat ik gisteren zag, heb ik nog maar zelden meegemaakt”, zei Ivan De Witte aan Sporza.

Hoop voor dit weekend heeft hij dan ook niet. “Ik vrees ervoor dat we zondag tegen KV Mechelen hetzelfde zullen meemaken, want ik denk dat zij op dezelfde manier zullen spelen tegen ons: in blok, met duelkracht en druk vooruit, ons fouten laten maken in de middenzone en er dan uitkomen in de zones die wij leeg laten.”

De coach buiten gooien is voor De Witte geen oplossing en hij gelooft ook niet wat er allemaal als reden genoemd wordt. “Dat er veel individuele fouten gemaakt worden? Dat vind ik maar deels juist. Er moeten ook voldoende systemen en collectiviteit achter zitten.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24