Opgelet! Probleem met parkeerboetes in blauwe zone: “En we hebben geen oplossing”

door: BVDO
parking
Afbeelding bron: Pixabay

Heel wat steden en gemeentes gebruiken scanwagens om foutparkeerders te beboeten. Maar in de blauwe zone loopt het meer dan eens fout.

In een blauwe zone mag je, tenzij de gemeente anders beslist heeft, maximaal twee uur op dezelfde plek blijven staan. Wil je langer parkeren, dan moet je een andere plaats zoeken. Je parkeerschijf opnieuw instellen voor de volgende twee uur is verboden.

Christine uit Holsbeek krijgt echter geregeld een parkeerboete in de brievenbus als ze bij haar dochter in Jette langsgaat.

“Mijn dochter woont in een blauwe zone. Daar moet je dus een parkeerschijf leggen. Ik zet om de 2 uur mijn wekker zodat ik zeker niet te lang op dezelfde parkeerplaats blijf staan”, vertelt ze bij Radio 2.

Ze verplaatst na twee uur haar wagen. “Ik verzet mijn wagen altijd naar minstens een paar parkeerplaatsen verderop. Vaak parkeer ik zelfs opnieuw aan de overkant, maar wel nog steeds in hetzelfde stuk straat.”

En daar heeft de scanwagen het moeilijk mee. Daarom is er ook een visuele controle nodig, maar op de foto’s is vaak heel erg moeilijk te zien of de wagen effectief verplaatst is klinkt het bij parking.brussels.

Echt moeilijk doet het bedrijf niet om de boete kwijt te schelden, maar het vraagt telkens wel een administratieve rompslomp. “Wij hebben op dit moment geen menselijke of technische oplossing klaar om dit te voorkomen”, klinkt het nog bij het parkeerbedrijf.