Bestuurders in de war door verkeersbord met groene rand: Velen weten niet wat het betekent

door: MRO
bestuurder
Afbeelding bron: pexels

Er komen steeds vaker verkeersborden met een groene rand, voornamelijk in Frankrijk. Heel wat chauffeurs weten niet wat deze verkeersborden precies betekenen.

Iedereen kent wel de ronde verkeersborden met een rode rand en een aangegeven maximumsnelheid. Dit zijn verbodsborden die aangeven dat een bepaalde actie verboden is. In het geval van een snelheidsaanduiding is het dan verboden te rijden met een grotere snelheid dan aangeduid.

Maar voornamelijk in Frankrijk duiken steeds vaker gelijkaardige verkeersborden op met een groene rand en dat brengt heel wat bestuurders in verwarring. Het verschil tussen het ronde bord met rode en groene rand ligt in de verplichting. Het bord met een groene rand geeft aan dat het om een advies gaat.

verkeersbord groene rand

Bij het verkeersbord met de groene rand worden bestuurders dus aangemoedigd om de aangegeven snelheid te rijden. Hiermee wil men de veiligheid op de weg vergroten op bepaalde stukken waar de omstandigheden dit vragen of wil men met een aangepaste snelheid de verkeersstroom vlotter laten verlopen. Het is dus een verzoek om niet sneller te rijden dan de aangegeven snelheid.