Spotify lanceert leuke nieuwe functie voor muziekliefhebbers

door: STS
Spotify
Afbeelding bron: Pixabay

Er is goed nieuws voor de gebruikers van Spotify. Zij kunnen vanaf nu gebruikmaken van een gloednieuwe functie.

Het gaat om de zogenaamde 'daylist'. Dit is een lijst met muziek die je kan beluisteren die gegenereerd wordt aan de hand van liedjes waar je graag naar luistert. Maar het is geen gewone playlist: deze lijst past zich doorheen de dag aan.

Daarvoor wordt gebruik gemaakt van artificiële intelligentie. "De daylist wordt continu bijgewerkt door een AI-algoritme. Dat kijkt naar je luistergedrag op verschillende momenten en probeert op basis daarvan een afspeellijst samen te stellen", weet TechPulse.

Daylist van Spotify delen

Op plaatsen waar de daylist al eerder beschikbaar was, is de functie een groot succes. "70% van de gebruikers ervan stemt week na week af, miljoenen luisteraars streamen de daylist elke dag en het is een van de populairste functies geworden die de ontdekking van nieuwe nummers stimuleert", klinkt het bij Spotify.

De daylist is te vinden in de Made For You Hub. Het is voor gebruikers ook mogelijk om hun daylist te delen met anderen. Mogelijk moet je de taal in Spotify wel in Engels veranderen, want de functie is nog niet beschikbaar in het Nederlands.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp