Zullen de lege rekken aangevuld zijn tegen het weekend?

door: STS
Lege rekken
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

De naweeën van het boerenprotest van afgelopen week laten zich nog steeds voelen in de supermarkten. Op veel plaatsen zijn er lege of halfvolle rekken.

Wie nu boodschappen gaat doen, kan er niet omheen kijken: veel producten ontbreken. "In de Colruyt in Ledeberg is de frigo met charcuterie maar voor de helft gevuld. In het diepvriesvak ligt nog een eenzame pizza. Het is geen alleenstaand geval, ook elders zijn er lege rekken", meldt VTM.

"Ik kijk wat er op het moment is en neem dat dan", vertelde een vrouw die boodschappen ging doen aan de commerciële zender. Verse groenten waren niet voorradig. Wel enkele, maar de meeste verse groenten niet. Melk en zuivelproducten waren er ook niet voldoende."

"In de versmarkt en in de frigokamer denken wij tegen het einde van deze week opnieuw een normaal winkelbeeld aan te kunnen bieden. Voor de rest van de winkel zal dat toch nog iets langer duren", zei Koen De Vos, logistiek directeur distributiecentrum bij Colruyt, voor de camera.

De commerciële zender meldt nog dat ook de andere supermarktketens beloven dat de meeste verse voeding tegen het weekend aangevuld moet zijn.