Kenza Ameloot verkozen tot mooiste meisje van het land

door: ASX
Kenza Ameloot
Afbeelding bron: Instagram @kenzaameloot

Gisteravond vond in het Plopsatheater in Adinkerke de verkiezing van Miss België plaats. 32 meisjes streden voor de felbegeerde titel, maar het werd de 21-jarige Kenza Ameloot die met het kroontje huiswaarts keerde.

Zo mag voor het elfde jaar op rij een Vlaamse schone zich het mooiste meisje van het land noemen. De studente internationale business komt immers uit het Oost-Vlaamse Sint-Amandsberg. Die studies schuift ze een jaartje aan de kant om zich ten volle op haar taken als Miss België te kunnen concentreren.

“Ik wil vooral een Miss België zijn die herinnerd zal worden”, klonk het in een eerste reactie aan HLN. “Ik wil dat een kind naar mij kan komen om te zeggen dat het veel beter gaat omdat ik heb kunnen helpen.” Kenza, die Rwandese roots heeft, beleefde zelf niet de meest zorgeloze kindertijd. Als Miss België wil ze daarom het verschil kunnen maken.

Kenza treedt in de voetsporen van Emilie Vansteenkiste. De show verliep – in tegenstelling tot vorig jaar – zonder schermutselingen. Na de terreurdreiging van vorig jaar werden er dan ook extra maatregelen getroffen om alle aanwezigen een veilige avond te bezorgen.