Dany Verstraeten gaan we één jaar na zijn pensioen weer op televisie zien: “Dit heb ik gedaan”

door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan

Dany Verstraeten (68) is een jaar geleden met pensioen gegaan. Hij was nieuwsanker bij VTM. Het voelt voor hem nu goed om geen verplichtingen meer te hebben.

Dany Verstraeten zit echter niet stil. Hij kreeg heel wat voorstellen van tv-makers. “‘De verraders’, kookprogramma’s, tv-shows: ik krijg heel wat voorstellen. Veel meer dan vroeger. Ik kan echter niet koken, dansen of zingen. Dus voor al die aanbiedingen bedank ik,” legt hij uit in Het Laatste Nieuws.

Het voormalig nieuwsanker weigert niet alles. Als hij iets leuks vindt, pakt hij het aan. Dat kan soms voor verrassende dingen zorgen.

“Nu ik geen nieuwsanker meer ben, hoeft het niet allemaal serieus te zijn,” bedenkt Dany zich. “Daarom had ik bijvoorbeeld toegezegd voor de proefaflevering van ‘Sterregem’, de opvolger van ‘Tegen de sterren op’. Die test was niet voor uitzending bedoeld, maar samen op de set staan met toppers als Guga Baúl en Tine Embrechts vond ik een mooi cadeau.”

Dany Verstraeten gaan we onder meer zien in 'Sterregem' en 'F**k You Very, Very Much'

Uiteindelijk mag hij er een gastrol inspelen. Dany moet namelijk zichzelf spelen. Daarnaast heeft hij ook een cameo achter de rug in het tweede seizoen van ‘F**k You Very, Very Much’.

“Een reeks met Frances Lefebure die nu al op Streamz te zien is en later nog door VTM wordt uitgezonden. Daarnaast heb ik in de aanloop naar de verkiezingen ook een debat met partijvoorzitters op Kanaal Z gemodereerd. Om maar te zeggen: ik doe losse opdrachten en amuseer me.”