Wolvenfluisteraar: "Dit is de échte reden waarom wolven bang zijn van mensen"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Met Naya is er nog eens een wolf in ons land. Peter Lennertz heeft veertien van die dieren in zijn tuin rondlopen. Peter is een wolvenfluisteraar en woont in Bilstain - een gehucht nabij Eupen.

"Ik ben altijd dol geweest op dieren in het algemeen en honden in het bijzonder,” zegt Peter in Het Nieuwsblad. “Het is een afwijking. ( lachje) Nog voor ik deze zaak had, ging ik al in Portugal wolven spotten. Op zeker moment hebben mijn vrouw en ik dan besloten om een opvangcentrum voor wolven te openen. "

"Ik heb verschillende wolven zelf opgevoed, omdat ze bijvoorbeeld naar hier gebracht werden zonder moeder- of vaderdier", aldus Peter. "Dat opvoeden mag je redelijk letterlijk nemen. De kleine wolfjes neem ik eerst in huis, om ze te voeden met de papfles. Daarin zit een soort puppymelk die ze ook aan honden geven. Als ze sterk genoeg zijn om buiten te leven, ga ik met hen mee. Ik heb bij sommige dieren die hier rondlopen de eerste vier maanden van hun leven in hun kooi geslapen, in een hutje. Net zoals een moederwolf doet."

"Van nature zijn wolven ook geen dieren om schrik van te hebben. Hoeveel mensen zijn er de jongste jaren wereldwijd gebeten door wolven? Ik heb weet van een dame in Canada die ging joggen. In plaats van zich om te draaien en de wolf af te schrikken, is ze blijven lopen. Die wolf moet gedacht hebben dat ze een prooi was. Uitzonderlijk, want normaal gezien is de wolf bang van de mens. Omdat wij op twee in plaats van vier poten lopen. Ze zien ons als beren, en daar hebben ze schrik van", stelt Peter.

"Sowieso is de wolf mensenschuw. Dus veel last zullen we er niet van hebben. Wat we moeten doen, zijn boeren en schapenhoeders weer aanleren hoe ze hun dieren kunnen beschermen tegen een wolf. Schrikdraad en honden als bewakers, bijvoorbeeld."

Tags wolven