Weervrouw Sabine Hagedoren merkt op dat het warm blijft, maar het weerbeeld gaat wel veranderen

door: PMN
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

Vandaag zijn we begonnen met bewolking. Geleidelijk aan kwam ook de zon tevoorschijn. Wat voor weer mogen we de komende dagen verwachten?

“Morgen wordt het warm,” licht weervrouw Sabine Hagedoren toe bij Radio 2. “De temperaturen stijgen naar 20 graden of zelfs nog wat meer. Ja, dat zal een gevoel van nazomer teweegbrengen. Op veel plaatsen gaan we naar 23 of 24 graden. Er is ook veel zon.”

“Donderdag bevindt er zich een hogedrukgebied boven het oosten van Europa. Dit gaat de boel een beetje blokkeren. Vanaf het westen komt er een regenzone dichterbij. We gaan naar 20 graden. Doordat die storing blijft hangen, kan dit ook wat regen met zich meebrengen. In de loop van de dag is er wel even zon.”

“Vrijdag blijft dat hogedrukgebied treuzelen. Dan kunnen de buien ook fel zijn. Lokaal is een donderslag niet uitgesloten. We gaan naar 19 graden.”

“Die temperatuur houden we ook aan in het weekend. Het blijft dan ook meestal droog. Zaterdag eerst nog wolken en daarna zon. Zondag is het zonnig en later komt er bewolking.”

“Daarna nadert een depressie. Dan starten we met regen en daarna zon. Nog altijd temperaturen van 17 graden.”

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp