Sabine Hagedoren ziet iets veranderen: "Nog meer zomerse dagen, maar vanaf dan minder warm"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

Volgens weervrouw Sabine Hagedoren zitten er nog meer mooie zomerdagen aan te komen. We krijgen nog één tropische dag, daarna wordt het wat minder warm.

We kregen dinsdag stralend weer, met temperaturen die hoog opliepen. In het binnenland werd het 31 à 32 graden. "En lokaal mogelijk 33 graden. Het is bakken en braden", zei Sabine Hagedoren op Radio2.

"Op het strand, aan de waterlijn, zal het een graad of 23 zijn. Heerlijk voor velen, denk ik. Ga je iets verder op het strand dan loopt de temperatuur op tot 25 graden. Op de dijk zit je uit de wind en in de zon meteen ook aan een hogere temperatuur."

Vannacht koelt het in Vlaanderen af tot 18 à 19 graden. "Een zeer zachte nacht. Het blijft op de meeste plaatsen nog droog. Er zijn brede opklaringen, maar lokaal kan er langs de grens met Frankrijk een bui vallen met een donderslag erbij."

Woensdag opnieuw tropisch warm

Woensdag gaan we opnieuw de tropische toer op. "We gaan op verschillende plaatsen nog tot 30 graden. Het gaat meer drukkend warm worden, het wordt zwoeler, met vochtigere lucht. De kans op een bui wordt in de loop van de dag stilaan wat groter. Het is moeilijk om te zeggen waar precies. Er is ook kans op een donderslag."

Wanneer wordt het minder warm?

Vanaf donderdag is het gedaan met de tropische temperaturen, maar het blijft zomers, bij 25 graden. Ook voor vrijdag wordt 25 graden voorspeld, en voor zaterdag 26 graden.