Jacotte Brokken ziet het weer veranderen: "Ziet er een pak beter uit"

door: STS
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: Eén

Weervrouw Jacotte Brokken voorspelt voor de komende nacht nog regen- en onweersbuien. Maar zaterdag wordt het droger.

Vrijdag stond opnieuw in het teken van regen. "We hebben vrijdag eigenlijk de laatste dag waarop het dramatisch hard gaat regenen. Vooral dan opnieuw in het oosten van het land", zei Jacotte Brokken op Radio2.

"Er kan 25 tot 50 liter water per vierkante meter vallen op 24 uur tijd. Lokaal kan dat zelfs nog meer worden en er kan ook wat onweer bij zitten. Voor die kant van het land wordt het bang afwachten wat dat met zich meebrengt."

De temperatuur bedroeg 18 à 19 graden. Vannacht bedragen de minima in Vlaanderen 11 à 12 graden. Er zijn nog steeds onweersbuien mogelijk.

Weer voor dit weekend

Zaterdag wordt het 19 à 20 graden in het binnenland, aan de kust moeten ze met 17 graden tevreden zijn. "Het weekend ziet er een pak beter uit. Zaterdag ziet er zeer aangenaam uit. Misschien starten we in het noordwesten van het land met een beetje regen, maar de rest van de dag ziet er overal droog uit. En tegen de namiddag en de avond zou het ook overal lichtbewolkt moeten zijn."

"Zondag is er meer kans op regen en buien, maar het gaat om een pak minder neerslag dan we vrijdag over ons heen kregen. Dat zou maar vijf à 10 liter per vierkante meter moeten zijn. Zondag wordt ook de warmste dag: 22 graden."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp