Frank Duboccage kijkt er al naar uit: "Dat wordt een prachtige dag"

door: STS
Frank Duboccage
Afbeelding bron: Photonews

Frank Duboccage ziet het weer helemaal omslaan; er zit een zomerse week aan te komen. Maar ook zondag wordt het al genieten.

"Er is zaterdag een duidelijke tweedeling in ons klein landje", zei Frank Duboccage op VTM. "Ga je naar de kust, dan kom je droog weer tegen. En daar kan de zon zelfs schijnen. Ga je naar de Ardennen, dan ziet het er veel minder uit, met veel wolken. Daar kan het bij momenten fel regenen. En de scheiding tussen het droge en het natte weer ligt ergens in het midden van het land."

De maxima bedroegen 21 tot 23 graden in het binnenland en 20 graden aan de kust. Vannacht komen de minima uit op 10 tot 13 graden. "Het gaat volledig opklaren en het wordt ook in de Ardennen droog."

Beste dag van het weekend

Zondag volgt er heel ander weer: we krijgen overal droog en zomers weer, met temperaturen die stijgen tot 24 graden. "Het wordt een prachtige dag, sowieso de beste van het weekend."

Volgende week belooft zomers te worden, met temperaturen die elke dag 25 graden of meer halen. Op dinsdag zou het zelfs 30 graden worden.