"Of hij er spijt van heeft?" Advocaat van Sven Pichal geeft antwoord

door: STS
Sven Pichal - Walter Damen
Afbeelding bron: Photonews

Voormalig radiopresentator Sven Pichal heeft volgens zijn advocaat berouw over wat hij gedaan heeft. Hij wordt verdacht van het bezit en het verspreiden van beelden van kindermisbruik.

"Als u mij vraagt of hij er veel spijt van heeft, dan zeg ik ja", vertelt advocaat Walter Damen in een interview met Het Laatste Nieuws.

"Hij vindt het zelf vreselijk en zit met veel vraagtekens. Dat is ook de reden waarom we aandringen op een psychiatrisch onderzoek."

Pichal werd op 24 augustus opgepakt en door de politie meegenomen voor verhoor. Hij verbleef een nacht in de cel en werd daags nadien aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij nam daarop ontslag bij de VRT.

Sindsdien zit Pichal in de gevangenis. Op 30 augustus besliste de raadkamer wel om hem vrij te laten met elektronisch toezicht, in de vorm van een enkelband, maar het parket ging in beroep. Pichal bleef zo langer opgesloten zitten.

Dinsdag besliste de kamer van inbeschuldigingstelling dat Pichal nog minstens een maand opgesloten blijft. Zowel hij als zijn advocaten drongen ook niet meer aan op een vrijlating onder voorwaarden.