Vreselijk incident in speeltuin: Kind (9) raakt man met bal en wordt in elkaar geslagen

door: STS
Jongen - wenen - misbruik
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Er heeft zich een ernstig incident voorgedaan in een speeltuin. Een kind werd er mishandeld door een volwassene.

Dat gebeurde op zaterdag 23 maart, in een speeltuin op het Schipluidenpad in het Nederlandse Zoetermeer. Een kind raakte daar tijdens een balspel een volwassene met een bal. De man werd agressief en ging het kind te lijf. Het jongetje raakte gewond in het gezicht.

"Rond 16.45 uur was het slachtoffer aan het spelen in de speeltuin toen bij een balspel een voorbijganger werd geraakt. In een reactie hierop werd het 9-jarige slachtoffer door deze man dusdanig hard in het gezicht geslagen dat de jongen ernstig gezichtsletsel opliep en zich onder doktersbehandeling heeft moeten laten stellen", meldt de Nederlandse politie.

Er werd een onderzoek gestart, waarbij onder meer werd gekeken naar beelden van camera's in de omgeving. Aan de hand van verklaringen werd er een persoonsbeschrijving van de verdachte opgesteld. "Het gaat om een man met een licht getinte huidskleur. Hij was tussen de 16 en de 20 jaar oud en droeg een donkere jas en een donkere broek met witte sportschoenen. De verdachte draagt een slotjesbeugel (blokjes op de tanden, red.)."