Veel reizigers vinden deze ervaring tijdens een vlucht angstaanjagend: Dit moet je doen tijdens turbulentie

door: WVDS
vliegtuig
Afbeelding bron: Pixabay

De ervaring van turbulentie tijdens een vliegreis kan zeer angstaanjagend zijn. Als je niet bekend bent met wat het is en waarom het gebeurt, kan het fenomeen van turbulentie je wel erg opschrikken.

 

Het voelen van turbulenie tijdens een vlucht is niet abnormaal tijdens een vlucht. Maar wat doe je precies als reiziger als je geconfronteerd wordt met turbulentie tijdens het vliegen? 

Begrijp wat turbulentie is

Turbulentie is een veel voorkomende gebeurtenis bij het vliegen. Het is een onverwachte verandering in de luchtstroom die een vliegtuig kan doen schudden. 

Aangezien vliegtuigen zijn ontworpen om aan dergelijke omstandigheden te kunnen weerstaan, zijn ze stevig genoeg om zelfs de zwaarste turbulentie aan te kunnen. Wij geven graag enkele tips zodat je ze kan toepassen wanneer een turbulentie zich voordoet tijdens jouw vlucht.

Volg altijd de instructies van de bemanning

Als de piloot of cabinepersoneel aankondigt dat er turbulentie op komst is, volg dan onmiddellijk hun instructies op. Zij zijn getraind om met deze situaties om te gaan en hun raadgevingen zijn gericht op jouw veiligheid. 

Probeer te ontspannen

Probeer je tijdens de turbulentie zo goed mogelijk te ontspannen. Angst en stress kunnen de fysieke reacties van je lichaam op de schommelingen vergroten. 

Wat je kan doen ter ontspanning: focus op je ademhaling, luister naar muziek of probeer een boek te lezen om je aandacht af te leiden.

Vermijd het consumeren van cafeïnehoudende dranken

Cafeïne kan je zenuwstelsel stimuleren en ervoor zorgen dat je je meer bewust bent van de turbulentie. Het kan ook bijdragen aan gevoelens van angst. 

Hetzelfde geldt voor alcohol. Alcohol kan leiden tot dehydratatie waardoor je je nog ongemakkelijker kan voelen.

Kies voor de beste zitplaatsen

Als je gevoelig bent voor turbulentie, probeer dan stoelen te kiezen die zich in het midden van het vliegtuig bevinden, vlak boven de vleugels. Deze plaatsen ervaren meestal minder beweging dan stoelen aan de voor- of achterkant van het vliegtuig.

Turbulentie tijdens het vliegen kan zeker oncomfortabel zijn, maar het is geen reden tot paniek. Met deze tips hopen we dat je beter voorbereid bent op je volgende vliegtuigreis en met een geruster hart aan boord gaat.