Met dit recept kan je thuis genieten van pizza's die concurreren met die van een pizzeria
![pizza](/sites/redactie24/files/styles/news/public/2025-01/pizza-2.jpg?h=cb43ab88&itok=sKwloZnP)
Een pizza kan er bij velen altijd wel in. Je kunt die pizza gaan halen bij de pizzeria of je kunt hem zelf maken.
Het is helemaal niet moeilijk om zelf je eigen lekkere pizza te maken. Hier is een recept waardoor je thuis kunt genieten van je zelfgemaakte pizza’s.
Kies je juiste bloem
Bij voorkeur gebruik je '00'-bloem. Dat is een fijn gemalen Italiaanse bloemsoort die voor een elastisch en luchtig deeg zorgt.
Bereid een tomatensaus
Fruit de knoflook aan in olijfolie. Voeg vervolgens de tomatenstukjes toe en laat het sudderen tot er een goede saus ontstaat.
Je pizza beleggen
Om je pizza te beleggen, kun je het beste verse mozzarella en verse basilicum gebruiken. Houd het eenvoudig, want te veel beleg kan de bodem zompig maken.
Bak op hoge temperaturen
Je oven mag je verwarmen op de hoogste stand, het liefst op 250 graden. Bak de pizza 12 minuten in de oven, of tot de korst goudbruin is en de kaas gesmolten.