Kamal Kharmach en zijn vrouw Siham genoodzaakt tot ingrijpende beslissing

door: LHX
Kamal Kharmach
Afbeelding bron: Eén

Kamal Kharmach is al sinds zijn 26ste getrouwd met zijn vrouw Siham. Samen hebben ze twee kindjes, Loubna (4) en Émien (2).

Met twee kleine kinderen thuis hebben Kamal Kharmach en Siham hun handen vol. Het is de voorbije tijd zo druk geweest dat het hen wat te veel werd.

Vooral Siham leed erg onder alle hoge verwachtingen die de maatschappij van vrouwen heeft: een goede mama zijn én hard werken is niet simpel. "Ik zag met mijn eigen ogen dat mijn vrouw alles probeerde te managen, maar ze werd er niet gelukkig van", vertelt Kamal aan Flair.

"Elke keer als ze voor haar kinderen koos, was het alsof ze een boks van haar werkgever kreeg. En als ze niet voor de kinderen koos, voelde ze zich gefaald omdat ze zich schuldig voelde naar hen toe. Op den duur breek je."

Kamal en Siham zagen zich dan ook genoodzaakt om een ingrijpende beslissing te nemen: één van hen, diegene die het minst verdient, moest stoppen met werken. Dat is in dit geval Siham. Zij blijft tegenwoordig thuis.

Dat betekent niet dat ze het rustig aan doet. Naast de zorg voor de kinderen is ze immers ook gestart met een opleiding als verpleegkundige.