Vreselijk voor Pat Krimson: "Op het randje van de totale instorting"

door: LHX
Liefde voor Muziek Pat Krimson en Loredana
Afbeelding bron: VTM

Op zijn 59ste kan Pat Krimson terugblikken op een rijkgevulde muzikale carrière. Onder meer 2014 was voor hem een topjaar, maar die had ook een donkere kant.

Op professioneel vlak was 2014 een uitzonderlijk jaar voor Pat Krimson. Hij scoorde toen onder meer zijn grote hit 'She's After My Piano'. Op privévlak ging het echter een stuk minder goed.

Hij werkte veel te veel en had bovendien een éénjarige dochter die hij voor een groot deel alleen opvoedde. "Ik was doodmoe. Ik werd van links naar rechts gesmeten en kreeg last met mijn ogen", vertelt hij aan Dag Allemaal.

Het bleek een ongeneeslijke aandoening te zijn, glaucoom. "Kan je je voorstellen in welke toestand ik toen verkeerde? Op het toppunt van succes had ik de grootste zorgen. Ik stond op het randje van de totale instorting."

Intussen is hij geopereerd en zitten er stents in zijn ogen. "Ik heb ermee leven leven en trek mijn plan wel", klinkt het. Het gaat dan ook een stuk beter met hem: hij is dan wel bijna zestig, maar Pet heeft nog veel ambitie en geniet elke dag van het leven.