Er moet Koen Wauters nog wat van het hart na bodyshaming van dochter Zita Wauters

door: COS
Zita Wauters - Koen Wauters
Afbeelding bron: Photonews

Koen Wauters is een trotse vader van twee kinderen: Zita en Nono Wauters. Zita Wauters treedt uit de schaduw van haar bekende ouders met haar werk voor VRT.

Zita Wauters had afgelopen zomer haar eerste echte job beet bij 'Zomerhit' voor VRT. Zita kreeg veel positieve opmerkingen, maar af en toe krijgt ze af te rekenen met giftige commentaar. Zo werd Zita onlangs nog slachtoffer van bodyshaming.

"Je bent een dik gedrocht. Net een olifant op hakken", kreeg Zita te lezen. In 'Alleen Elvis blijft bestaan' reageert vader Koen Wauters op het vooral. "Voor dit en nog andere dingen gezegd werden, hebben we het er wel over gehad. Het is zielig voor die mensen."

"Hoe zielig moet je zijn om dat te schrijven over iemand? Dus laat het ons maar omdraaien. Wij moeten ons niet slecht voelen, hoe spijtig is het voor die mensen dat die daarmee bezig moeten houden", zegt Koen. "Ik ben heel erg blij en fier om te kunnen zeggen en merken dat ze dat goed oppakken."

Koen zal er altijd zijn voor zijn kinderen. "Maar ze moeten weten: als ze voor de bekendheid willen kiezen en in dit vak iets willen betekenen, dat soort shit ga je toch moeten verduren. Ondertussen is dat zodanig erg geworden op zo'n grote schaal. Da's natuurlijk een groot verschil met mij vroeger."

"Ik denk wel dat ze op een of andere manier geleerd hebben om daartegen te kunnen, om dat een plaats te geven. Blokkeren die handel, heb er medelijden mee en vergeet het maar. Er zijn zoveel mensen die wel appreciëren wat je doet. En vooral, in het geval van die bodyshaming: Zita, je ziet er fantastisch uit. Je bent gewoon een schoon kind."