Zware tegenslag voor Conner Rousseau: Riskeert nu gevangenisstraf

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Voormalig Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft slecht nieuws te horen gekregen. Hij zal voor de rechtbank moeten verschijnen.

Rousseau deed tijdens een nachtje stappen in Sint-Niklaas uitspraken die hem de das omdeden als partijvoorzitter. Het ging om racistische uitspraken, die hij deed in het bijzijn van de politie. Verder waren er vrouwonvriendelijke uitspraken, en ook een punker moest het ontgelden.

Toen alles aan het licht kwam, werd de druk op Rousseau te groot om aan te kunnen blijven als voorzitter van Vooruit. Hij zette een stap terug, maar zal bij de komende verkiezingen wel opkomen als lijstduwer. Zijn uitspraken kunnen echter nog een staartje krijgen.

Bezoek Dossin-kazerne

Een Brusselse vzw heeft Rousseau nu rechtstreeks gedagvaard. Hij zal op 10 juni voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen, toevallig de dag na de verkiezingen die beslissend zullen zijn voor zijn politieke carrière.

Eerder besloot het parket dat een bemiddelingstraject, een bezoek aan de Dossin-kazerne en een gesprek met de slachtoffers voldoende zou zijn. Daarmee leek de kous af, maar nu hangt Rousseau indien hij veroordeeld wordt een gevangenisstraf van een jaar boven het hoofd.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp