Is Tenerife echt zo gevaarlijk? TUI reageert op horrorverhalen na verdwijning Vlaams koppel

door: BVDO
Tenerife
Afbeelding bron: Pixabay

Op Tenerife is een Belgisch koppel verdwenen. De vrouw werd vermoord en verminkt in zee teruggevonden.

De mysterieuze verdwijning van een Vlaams koppel op Tenerife zorgt dat er een heel negatief beeld over het Canarisch eiland naar buiten komt. Er wonen heel wat Belgen op Tenerife. Een koppel verdween de voorbije weken. De vrouw werd zwaar verminkt teruggevonden, de man is nog steeds verdwenen. Wat er precies met hen gebeurde is nog altijd niet duidelijk.

De voorbije weken en maanden kwamen er nog heel wat misdaden aan het licht: aanranding, een vermoorde vrouw die maanden opgebaard lag in bed, maar ook inwoners die protesteren tegen het massatoerisme.

Bij reisorganisator TUI zitten ze verveeld met het beeld dat van Tenerife geschetst wordt. Het is al jarenlang de topbestemming van het bedrijf, zowel in de winter als de zomer. Volgens Piet Demeyere, woordvoerder van touroperator TUI Belgium is er onnodig veel bangmakerij aan de orde, zoals een vriend van het koppel die getuigde dat ze na zonsondergang de hond niet meer durven uitlaten.

“Wordt dat ook niet gezegd over onze eigen Belgische steden, zoals Brussel of Antwerpen? Ik denk echt niet dat je dat mag overdrijven”, vertelt Demeyere aan Gazet van Antwerpen.

“De gewone reiziger die geen problemen zoekt, zal er op Tenerife dan ook absoluut geen tegenkomen. Er zijn bepaalde plekken met een boel drankgelegenheden waar de alcohol rijkelijk vloeit, en daar lopen weleens mensen rond die je liever niet wil ontmoeten, maar dat is op zich niet gevaarlijk en je kan die plaatsen perfect vermijden.”