17-jarig meisje vermoord, verdachte aangehouden: "Ze was op een gruwelijke manier om het leven gebracht"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Er is een doorbraak in het onderzoek naar de gruwelmoord op een 17-jarig meisje. De raadkamer in Antwerpen heeft beslist dat een vijftiger aangehouden blijft.

De 51-jarige man wordt gelinkt aan een cold case, een zaak waarin de speurders op een dood spoor waren beland. De feiten dateren al van 1999. In de nacht van 16 mei werd toen in Antwerpen het levenloos lichaam van een 17-jarig Roemeens meisje gevonden.

"Ze was op een gruwelijke manier om het leven gebracht", zegt het parket. "De wetsdokter telde een twintigtal snij- en steekwonden. In het onderzoek bleek dat het slachtoffer kort voor de feiten nog met haar vermoedelijke pooier in een café in de buurt was gezien en getuigen hadden een man zien weglopen van de feiten. Die man verbleef met een valse identiteit in ons land. Na de feiten vluchtte hij naar het buitenland."

DNA gevonden

Het onderzoek liep vast, tot in 2020 DNA van een man ontdekt kon worden op een handschoen die op de plaats van de feiten was achtergebleven. De mogelijke verdachte kon op 21 augustus 2023 gearresteerd worden in Rome. Hij werd overgeleverd in België en hier aangehouden op verdenking van moord.

"Uit een vergelijkend DNA-onderzoek dat intussen werd uitgevoerd, is een positieve match naar boven gekomen", laat het parket weten. De raadkamer heeft zijn aanhouding nu verlengd.