Wout van Aert baalt als een stekker na opvallende beslissing van Giro-organisatie

door: AVL
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert zal volgend seizoen niet te bewonderen zijn in de Tour de France. Onze landgenoot waagt namelijk zijn kans in de Giro d'Italia.

Het is voor Van Aert de eerste keer dat hij deelneemt aan de Ronde van Italië. De voormalige groene trui in de Tour mikt er in de eerste plaats op ritwinsten en koestert geen ambities om mee te doen voor de eindwinst. Wel hoopte hij stiekem voor minstens één dag eens de roze trui te dragen.

Van Aert hoopt namelijk al meteen in de openingsrit de winst te pakken, al kregen die ambities onlangs een stevige deuk nadat de organisatie een deel van de etappe aanpaste. Ook de aangekondigde deelname van Tadej Pogacar zorgt voor twijfels bij onze landgenoot.

"Tot vorige week dacht ik dat ik misschien al voor winst kon gaan in de eerste rit, maar toen zag ik dat ze de eerste etappe alweer veranderd hebben", zo legt Van Aert uit aan Het Laatste Nieuws. "Er zit nu een steile klim in de laatste vijf kilometer. En twee dagen later kondigde de organisatie aan dat Pogacar aan de start komt. Tja, dan weet je het wel."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24