Wel heel mooie woorden van Remco Evenepoel: “Ik word er opnieuw stil van”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel heeft al heel wat watertjes doorzwommen. Hij liet zich al gelden als een absolute wielerkoning, maar heeft ook zijn hart op de juiste plaats.

Wat Remco Evenepoel op zijn leeftijd al bereikt heeft in het wielrennen is ongelofelijk knap. Maar Evenepoel is ook een fantastische persoonlijkheid.

Nochtans had hij in het begin van zijn carrière de naam van arrogant te zijn, maar dat klopt helemaal niet volgens Jef Robert die hem bij de jeugd in zijn ploeg had.

Hij haalt het moment aan in maart 2019, toen Stef Loos verongelukte tijdens de koers. Evenepoel reed toen net voor Patrick Lefevere

“Bij ons was Stef de kamergenoot van Remco geweest. Remco is toen naar de begrafenis gekomen en zou iets voorlezen”, vertelt Robert aan de krant.

“Maar op weg naar de kerk zag ik dat hij geen papiertje bij zich had. Of hij niets moest voorbereiden, vroeg ik. Hij schudde van neen en wees naar zijn hoofd. ‘Dat zit allemaal hier’, zei hij.”

“Hij heeft daar gesproken, zo ingetogen en indrukwekkend, die hele kerk hing aan zijn lippen. Ik word er opnieuw stil van als ik het vertel.”