Vlaamse invloed op de Olympische Spelen? “Ideaal voor Mathieu van der Poel”

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

De Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs staan bij veel atleten hoog op het verlanglijstje. Ook bij de wielrenners is dat zo.

Tour de France en Olympische Spelen. Het wordt een zeer drukke zomer voor heel wat renners, niet in het minst voor Mathieu van der Poel die ook in het mountainbiken en op de weg in Parijs wil schitteren.

Voor de Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt is vooral de wegrit eentje waar heel veel mogelijkheden zijn voor Van der Poel, precies door de omstandigheden.

“Bij het mountainbiken wint eigenlijk altijd de beste. Maar met Mathieu zijn achtergrond en dat Vlaams-achtige parcours in Parijs, gaat hij normaal ook altijd dichtbij de olympische wegtitel zijn”, klinkt het bij WielerFlits.

Er mogen ook maximaal 4 renners per land deelnemen. “Dan speelt ploegtactiek veel minder een rol. Als hij goed is, gaat niemand hem er daar af rijden. Daar geloof ik niets van. En dat voelt hij zelf natuurlijk ook. Net dat maakt de keuze zo lastig. Met kiezen had hij voorheen veel moeite. De laatste jaren is dat minder het geval en kijk eens wat hem dat heeft opgeleverd”, besluit De Knegt.