Tiesj Benoot komt met belangrijke waarschuwing voor ploegmaat Wout van Aert

door: BVDO
Tiesj Benoot
Afbeelding bron: Photonews

Tiesj Benoot en Wout van Aert rijden allebei voor Jumbo Visma. Benoot is blij met hoe het momenteel met zijn ploegmaat loopt.

Wout van Aert laat momenteel een heel ontspannen en coole indruk na, zo stelt ook ploegmaat Tiesj Benoot vast. De link naar de uitspraak “Ik moet just niks” is snel gelegd.

“Als je als renner echt iets najaagt, dan kan het gevaar optreden dat je vergeet hoe graag je iets doet”, zegt hij bij Sporza. “Als kind droom je van de finales. Als je niet meer beseft dat je daar rijdt en meedoet, is het zonde dat je die droom niet meer beleeft.”

De druk op Van Aert is gigantisch groot. “Elke koers die Wout rijdt, doet hij om te winnen. Hij ervaart sowieso meer druk. Er zijn al renners gestopt door die druk. Hij gaat er altijd heel goed mee om.”

Momenteel lijkt Van Aert geen last te hebben, ook niet als hij geconfronteerd wordt met de dominantie van Mathieu van der Poel in de cross. “Maar hij geeft me wel een ontspannen indruk, ja. Je moet blijven beseffen dat je hobby je beroep is geworden en dat je je droom beleeft.”