Patrick Lefevere komt met meer details over zwaar ongeval met volgwagen

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

In Dwars door Vlaanderen botste de wedstrijddokter met zijn BMW tegen een volgwagen van Soudal-QuickStep. Patrick Lefevere doet het verhaal.

Wout van Aert kwam woensdag zwaar ten val in een grote valpartij aan 80 kilometer per uur. Maar het was niet het enige incident in de koers. Er was ook een aanrijding tussen een volgauto van de ploeg van Patrick Lefevere en die van de wedstrijddokter. De CEO van Soudal-QuickStep doet het verhaal.

De BMW van de wedstrijddokter eindigde daarbij in de gracht en de man moest naar het ziekenhuis gebracht worden. “Door de val van Van Aert geraakte de wedstrijddokter én de groene vlag achterop. De stewards hadden wel al auto’s doorgelaten, terwijl die dokterswagen een inhaalrace aan het doen was”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

En toen liep het fout. “Onze verzorgers wilden linksaf rijden, maar ze hadden de wedstrijddokter niet zien komen. Aan 80 per uur crashten ze tegen elkaar. Iedereen was in shock, maar we hebben onderzoeken gedaan en alles is in orde. Zondag zijn ze er terug bij.”