Michel Wuyts komt met straffe bekentenis over “Tommeke, Tommeke, Tommeke, wat doe je nu?”

door: BVDO
Michel Wuyts
Afbeelding bron: Photonews

Karl Vannieuwkerke lag het voorbije weekend onder vuur. Hij kreeg kritiek omdat hij supporter van Remco Evenepoel in plaats van journalist.

Karl Vannieuwkerke was commentator bij het tijdrijden op de Olympische Spelen. Remco Evenepoel pakte goud, Wout van Aert brons.

De commentator liet zich helemaal gaan, al bleek achteraf dat de tekst eigenlijk ingestudeerd was en met de hulp van Thomas Huyghe gemaakt.

“Op weg naar het International Broadcast Center kwamen de ideeën boven en bleven we hangen bij REM-CO E-VE-NE-POEL”, schrijft Karl in zijn wekelijkse column in de Krant van West-Vlaanderen.

Dat was gebaseerd op een filmpje vlak voor de Spelen, toen de atleten zich moesten voorstellen om ervoor te zorgen dat hun naam juist uitgesproken werd.

Op het enthousiasme van Vannieuwkerke kwamen veel positieve reacties, maar ook de nodige kritiek. Michel Wuyts liet Vannieuwkerke alvast weten dat hij daar niet mee moest inzitten en deed een straffe bekentenis.

“Alsof Tommeke, Tommeke, Tommeke, wat doe je nu? een ingeving van het moment was, stuurde de grootste Vlaamse televisiemaker uit de jaren 90 me op WhatsApp.”

Hij zette er zelfs het bewijs bij. “Met een screenshot van een artikel dat aangaf dat ze in Nederland in 2023 het 25-jarig bestaan hadden gevierd van het legendarische Timmertje, Timmertje, Timmertje, wat doe je nou? van Frank Snoeks op de Olympische Winterspelen in Nagano.”

Wuyts gebruikte dus iets van zeven jaar ervoor. “Uiteraard haalde Michel daar de mosterd voor zijn commentaar bij de wereldtitel van Tom Boonen in Madrid zeven jaar later. En dan? Het was GE-WEL-DIG.”