Dringend advies voor Wout van Aert: “Zou ideale voorbereiding kunnen zijn”

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert wil deze zomer scoren op de Olympische Spelen. Al is het wel uitkijken welke voorbereiding hij daarvoor zal doen.

Wout van Aert zit momenteel geblesseerd aan de kant door zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen. Hij is voorzichtig opnieuw aan het trainen, maar zijn planning is helemaal overhoop gegooid.

Normaal ging hij in mei de Giro d’Italia rijden, maar dat plan is ondertussen al afgevoerd wegens onhaalbaar. Het is dan ook afwachten welke andere planning onze landgenoot zal opmaken om zijn doel te bereiken.

Sep Vanmarcke heeft alvast een idee, zo vertelt hij in de podcast Wuyts & Vlaeminck. “Ik ben ervan overtuigd dat er voor Wout van Aert in de Tour de kans ligt om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen”, klinkt het.

“De Tour zou enerzijds een ideale voorbereiding kunnen zijn op de Spelen van Parijs én anderzijds ook een doel op zich. Van Aert zou er voor etappezeges kunnen gaan. En als Vingegaard niet tijdig klaar zou geraken, moet Van Aert zich ook niet uit de naad werken in de bergen.”