Bart Wellens duidelijk over Eli Iserbyt: “Uitsluiting volstaat niet”

door: BVDO
Bart Wellens
Afbeelding bron: Photonews

Eli Iserbyt werd zaterdag gediskwalificeerd in de Exact Cross in Beringen. Hij kreeg ook een boete van 100 Zwitserse Frank.

In de Exact Cross in Beringen kwam het tot een stevige aanvaring tussen Eli Iserbyt en Ryan Kamp. De Nederlander probeerde Iserbyt in te halen, maar bracht hem daarbij ten val.

Onze landgenoot kon daar niet mee lachen en toen hij weer recht krabbelde stampte hij ostentatief op het versnellingsapparaat van Kamp, waardoor die te voet tot aan de materiaalpost moest.

Iserbyt werd gediskwalificeerd en kreeg een boete. Bart Wellens denkt echter niet dat het enkel daarbij zal blijven. “Eerlijk gezegd: ik denk dat hier nog een staartje aan zal komen. Een uitsluiting volstaat niet, de UCI zal toch een signaal moeten geven”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

“Stel dat je een mindere dag hebt, iemand rijdt je in de kant en wat doe je? Even op de fiets van die collega stampen zodat ook die niet verder kan. Zelf word je dan uitgesloten maar wat maakt het uit? De UCI zal goed moeten nadenken over wat ze hiermee gaan doen.”