VTM

Maker onthult: Verliezers van 'Huis Gemaakt' krijgen magere troostprijs

door: LHX
Huis Gemaakt
Afbeelding bron: VTM

'Huis Gemaakt' zit erop. Voor één koppel is heeft het het mooiste cadeau opgeleverd dat ze zich maar konden voorstellen. Voor de twee andere koppels eindigt het avontuur dramatisch.

Maandenlang zetten de drie koppels alles op alles om hun huis zo goed mogelijk te verbouwen. 'Huis Gemaakt' beheerste hun leven. Twee van de koppels blijven ondanks het zware werk echter met lege handen achter.

Dat is een ontzettend zware klap, en dat weet ook het productiehuis Hotel Hungaria. In een gesprek met De Standaard benadrukt oprichter Nico Van de Velde dan ook dat de koppels er al van in het begin al op voorbereid worden.

Ze ondergaan zelfs psychologische tests om na te gaan of ze het wel aankunnen. "Maar eenmaal het spel begint, blijkt toch dat iedereen dat heeft onderschat."

Wat de kijkers van het programma niet weten, is dat de makers van 'Huis Gemaakt' de verliezende koppels wel steeds een kleine troostprijs geven. "Onze teams hebben natuurlijk goed met de kandidaten samengewerkt, acht maanden lang. We willen menselijk zijn."

Wat die prijs concreet is? Een waardebon om wat qualitytime in te halen na het heftige verbouwavontuur. Een mooi gebaar, maar natuurlijk is het niets in vergelijking met een huis.

"Dat maakt het verlies niet goed", weet ook Nico. "De valhoogte van dit spel blijft hoog."