VTM

Kürt Rogiers krijgt slecht nieuws te horen van de dokter: “Verschrikkelijke diagnose”

door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan

Kürt Rogiers speelt in ‘Familie’ de rol van Lars. Voor de acteur was 2023 geen goed jaar. Er was heel slecht nieuws.

Voor Kürt Rogiers is 2023 geen topjaar geworden. “Het was mijn jaar niet”, reageert hij in Primo.

“Maar goed, ieder huisje draagt zijn kruisje en iedereen verzekert me dat we er uiteindelijk sterker zullen uitkomen. Maar geloof me, het is heftig geweest.”

De dokters hadden geen goed nieuws over Kürt zijn moeder. “Ze heeft al enkele jaren alzheimer”, gaat de acteur verder. "Vorige zomer kreeg ze ook nog eens te horen dat ze ALS heeft.”

Voor Kürt was dat nieuws ook een enorme klap. “Net toen we met die alzheimer hadden leren leven, kwam deze verschrikkelijke diagnose er ook nog eens bij.”

En dan was er ook nog eens een medische dwaling bij zijn vader. De vader van Kürt heeft al vijftien jaar kanker. “Ze hadden hem de gegevens van een andere patiënt doorgegeven”, merkt Kürt op.

Men sprak er zelfs van dat ze zijn vader opnieuw moesten gaan bestralen. Gelukkig was de huisarts van Kürt alert en zei dat de waarden van zijn vader net gedaald waren.

De huisarts nam contact op met de professor. “En toen zag hij pas dat hij de gegevens van een andere patiënt had doorgegeven. Dat was dus de tweede keer dat jaar dat we in een paniek geschoten waren.”