VTM

Crowdfunding voor de twee verliezers van 'Huis Gemaakt': Het resultaat spreekt boekdelen

door: LHX
Huis Gemaakt
Afbeelding bron: VTM

Na maandenlang zwoegen zijn het Ana en Enis die in 'Huis Gemaakt' die de hoofdprijs winnen: hun eigen, zelf verbouwde woning. De twee andere koppels moeten met lege handen naar huis.

Het is ongetwijfeld een enorme teleurstelling voor Anouk en Martin en Bavo en Kayleigh. Ze hebben ongelofelijk hard gewerkt, maar in één klap zien ze hun droom in rook opgaan.

Gelukkig is er nog een beetje hoop voor hen. Net als de voorbije twee jaren zijn er voor hen crowdfundingacties opgestart.

"Anouk en Martin hebben acht maanden gestreden in 'Huis Gemaakt'. Ze wonnen jammer genoeg niet. Help hun aan hun eigen stekje!", schrijft Jolien, een vriendin van het Aalsterse koppel op de crowdfundingwebsite. Op dit moment is daar zo'n 4500 euro ingezameld.

Het is echter overduidelijk dat niet zij, maar Bavo en Kayleigh de grote publiekslievelingen zijn. In het programma evolueerden ze van underdog naar topfavoriet, en dat wordt ook weerspiegeld in het opgehaalde bedrag: meer dan 16.000 euro.

"Ze waren dé winnaars volgens de professionele jury, kregen de meeste punten van de makelaars en ontvingen bovendien de meeste stemmen van de 'Huis Gemaakt'-kijkers. Toch was dat alles niet goed genoeg om het huis van hun dromen te winnen. Wat een teleurstelling", klinkt het op de website.

Wil jij de koppels ook steunen? Hier kan je terecht voor team Hasselt, en hier voor team Aalst.