Ilombe Mboyo haalt stevig uit na vrijspraak: "Ik ben het slachtoffer"

door: AVL
Ilombe Mboyo
Afbeelding bron: Photonews

Roland Duchâtelet beweerde enkele maanden geleden dat Anderlecht de titel in het seizoen 2013-2014 kocht ten nadele van zijn toenmalige club Standard. Hij beschuldigde Anthony Vanden Borre en Ilombe Mboyo ervan dat ze dure horloges zouden hebben uitgedeeld in de kleedkamer van Genk voor de wedstrijd tegen Anderlecht.

In februari legde Roland Duchâtelet officieel klacht neer tegen het duo, nadat een voormalige speler van Genk uit die periode anoniem beweerde dat hij effectief een peperduur horloge had ontvangen.

Het gerecht en de voetbalbond gingen aan de slag met de klacht en startten een onderzoek op. De KBVB besliste nu echter om beide heren niet te vervolgen. Ze werden over de hele lijn vrijgesproken.

In een eerste reactie bij Het Nieuwsblad reageerde Mboyo opgelucht en haalde hij stevig uit naar zijn aanklager Duchâtelet. "Van in het begin heb ik gezegd dat ik het slachtoffer ben van een rancuneus persoon. Ik ben onschuldig en de aantijgingen van Duchâtelet waren erg hard, omdat ze mijn professionele integriteit in twijfel trokken."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24