Klant van Albert Heijn heeft klacht over mosselen: Supermarktketen grijpt in

door: STS
Albert Heijn
Afbeelding bron: Photonews

De promotie die Albert Heijn geeft op mosselen heeft voor verwarring gezorgd. Een klant vond de promo misleidend en de supermarktketen heeft nu een aanpassing doorgevoerd.

Een man uit Turnhout wilde profiteren van de 1+1 gratis actie van Albert Heijn op mosselen. Wie een pak van 1 kg koopt, krijgt er gratis een tweede pak van 1 kg bij.

Maar de pakken van 1 kg waren uitverkocht, en dus stapte de man met een pak van 2 kg naar de kassa, in de veronderstelling nog steeds van de korting te kunnen genieten. Dat bleek niet het geval te zijn, hij moest de prijs van 2 kg betalen.

"In de folder staat toch dat 1 kilo 4,50 euro kost. Als je een kilo koopt, is de tweede kilo toch gratis", vertelde de man aan Gazet van Antwerpen. Hij diende klacht in bij de Economische Inspectie omdat hij de reclame misleidend vindt.

Albert Heijn past aanbieding aan

Bij Albert Heijn ontkennen ze dat de reclame misleidend is, maar begrijpen ze de verwarring wel. "We passen de aanbieding aan", liet de woordvoerder van Albert Heijn weten aan de krant.

"Als er geen pakken van 1 kilo meer zijn, mag de klant een pak van 2 kilo kopen aan halve prijs. We passen onze kassa’s daaraan aan."

Volg Redactie24 nu op Instagram