Wetstraatwatcher Ivan De Vadder zegt zoals het is: “Dit zorgt voor een fundamentele verarming van onze bevolking”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Wetstraatwatcher Ivan De Vadder heeft geen fijn nieuws. Hij zegt dat onze bevolking fundamenteel armer aan het worden is.

Ivan De Vadder stelt bij VRTNWS dat het politieke jaar dit jaar in de zomer al begonnen is. “Tijdens de hittegolf zelfs.”

“De bedragen van de eindafrekeningen van de energiefacturen, die vroeger voor een heel jaar voldoende waren, volstaan nu nauwelijks voor één maand. Al ligt er een oplossing klaar die alle koopkrachtproblemen in één keer zou kunnen aanpakken: zorg ervoor dat mensen meer netto overhouden aan het loon dat ze verdienen."

"Het tekort dat zo ontstaat in de overheidsinkomsten moet natuurlijk door andere inkomsten gecompenseerd worden, maar dat staat allemaal uitgewerkt in de fiscale hervorming van Vincent Van Peteghem (CD&V) die al lang wordt aangekondigd, maar nog niet is gerealiseerd."

“Samen met de inflatie zorgt dat voor een fundamentele verarming van onze bevolking, en vandaar dat de woorden van de Franse president zo hard blijven hangen: ‘Dit is het einde van de overvloed die we hebben gekend, en van de zorgeloosheid’. En dat is geen leuke boodschap.”