Rousseau haalt uit naar De Croo: "Wel goed genoeg om jouw post als premier te krijgen"

door: MRO
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau (Vooruit) heeft verschroeiend uitgehaald naar premier Alexander De Croo (Open Vld). Rousseau verwijt De Croo dat hij met linkse partijen heeft samengewerkt om de post van premier te kunnen krijgen.

Alexander De Croo liet in 'De zevende dag' verstaan dat hij na de verkiezingen geen nieuwe Vivaldi-regering wil, dat hij een meer rechtse koers wil varen in een regering zonder Groen. "We hebben iets anders nodig, in mijn ogen met een andere regeringssamenstelling."

Conner Rousseau haalde daarop zwaar uit naar De Croo. "Ik vind het bijzonder jammer. Als het was om jouw post als premier te krijgen waren socialisten wel goed genoeg om mee samen te werken."

"Nu laat je je team plots in de steek en zeg je dat je met een ander team gaat meedoen. En dan nog wel een team waar je vier jaar mee ruzie hebt gemaakt. Ik vind dit zo raar. "

"We hebben allemaal ons best gedaan de voorbije vier jaar om die regering te verdedigen. Twee weken voor de verkiezingen laat jij heel de regering vallen. Jij bent Vivaldi."

"Ik vind het heel laag dat je nu zegt dat je Vivaldi II niet wilt om nog wat rechtse kiezers van N-VA proberen binnen te halen en dan anderen laten vallen. Niemand gelooft dit trouwens", aldus Rousseau.