Renault lanceert R5 E-Tech Elektric: ‘Een soort van recyclage’

door: PMN
Renault 5 E-tech
Afbeelding bron: Renault

Renault is bezig met een elektrisch offensief. We mogen ons nog aan een nieuwe Twingo en R4 verwachten. Het is de R5 E-Tech Electric die de spits mag afbijten.

De R5 E-Tech Electric is nu te koop. Hij is 100% elektrisch. Hij is echter enkel te koop met de 110 KW-motor. Dat is een variant die dankzij zijn batterijpakket van 52 KwH een WLTP-rijbereik haalt van 400 kilometer per uur, meldt Autogids.

De auto goed opladen kan in een klein halfuurtje. Je gaat dan van 15 procent naar 80 procent. De topsnelheid is begrensd tot 150 kilometer per uur.

De 5 E-Tech Electric heeft een OpenR Link-interface. Het draait op Android. Daardoor beschikt het over Google Maps en Google Assistant. Je hebt ook toegang tot apps uit de Google Play-catalogus, denk maar aan Spotify, Deezer of Waze.

Nieuw platform

Ook Renaults nieuwe virtuele mobiliteitsassistent maakt zijn intrede. Die luistert naar de naam Reno. Met het commando ‘Hey Reno’ kun je het programmeren van je batterij regelen. Je kan ook tips vragen om het stroomverbruik te verminderen. Er is ook integratie van ChatGPT waardoor de assistent kan bijleren en antwoorden geven.

De auto heeft een lengte van 3,92 meter. Hij heeft een breedte van 1,77 meter en een hoogte van van 1,50 meter. Deze vijfdeurs is 13 centimeter korter dan de Clio. Een ideale stadswagens.

De Renault heeft ook een nieuw platform gekregen, dat de naam AmpR Small kreeg. Het gaat om de basis van de Clio, maar dan aangepast voor elektrische aandrijfgehelen. Je mag het dus een soort van recyclage noemen waardoor alles in amper drie jaar kon worden gemaakt.

Tags renault