Is het wel veilig om water dat in je waterkoker blijft staan opnieuw op te warmen?

door: MRO
waterkoker
Afbeelding bron: Pixabay

Of je nu een reeks kopjes thee maakt, of gewoon vergeten bent je koffie te zetten, de kans is groot dat er op een gegeven moment water overblijft in je waterkoker. Maar wat doe je dan? Is het veilig om dit overgebleven water opnieuw op te warmen?

Over het algemeen is er niets mis met het opnieuw opwarmen van water dat in de waterkoker is blijven staan. Dit zal niet leiden tot gezondheidsproblemen.

Het water moet echter niet te lang in de waterkoker worden bewaard. Als water te lang blijft staan, kunnen oude bacteriën en micro-organismen beginnen te groeien, waardoor de waterkwaliteit afneemt.

Maak je waterkoker regelmatig schoon

Een eenvoudige oplossing hiervoor is om de waterkoker regelmatig schoon te maken en geen water in de waterkoker te laten staan als je van plan bent deze een paar dagen niet te gebruiken.

Het herhaaldelijk opwarmen van water kan wel een invloed hebben op de smaak. Dit is vooral belangrijk voor theedrinkers, aangezien een deel van de smaak van de thee afhankelijk is van het water dat wordt gebruikt.

Het risico van het opnieuw opwarmen van water dat in de waterkoker is blijven staan, is vrij laag. Maar om de kwaliteit van het water te behouden en eventuele risico's te vermijden, is het een goede gewoonte om het water na elk gebruik eruit te gieten en de waterkoker proper te houden.
 

Tags Waterkoker