Jongen van 14 jaar in ziekenhuis nadat hij hardhandig aangepakt wordt door pesters: “Hij is psychologisch helemaal kapot”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
De 14-jarige Ryan Cockx uit Oudenburg moest het afgelopen weekend in het ziekenhuis doorbrengen. De jongen werd het slachtoffer van pesters.

Voor de jongen uit het tweede jaar elektromechanica van het Atlas Atheneum in Gistel liep het vrijdag goed fout. Hij werd hardhandig aangepakt door zijn pesters. Op weg naar de bus duwden ze Ryan tegen de grond. De jongen liep daarbij een hersenschudding op, zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

De jongen is intussen weer thuis, maar zal pas woensdag opnieuw naar school gaan. "Mijn zoon wordt al twee jaar gepest en het gaat van kwaad naar erger", reageert Ryans moeder. "Ik heb de directie er al meermaals op aangesproken, maar het houdt aan. Ryan lijdt eronder en durft zelfs niet meer naar de voetbalclub omdat één van de pestkoppen er ook naartoe gaat."

“Ryan is psychologisch helemaal kapot. Maar ik laat hem niet meer kapotmaken. Maandag (vandaag) leg ik een klacht neer bij de politie. Dit moet echt stoppen.”

De school zegt op de hoogte zijn van de pesterijen. "We hebben al meermaals klasgesprekken gehad en dachten dat het probleem nu voorbij was", zegt directrice Ine Lievens. "We tolereren dit niet en zullen hiertegen optreden. Er waren blijkbaar verschillende getuigen, dus we komen er zeker achter wie dit was. Het probleem is dat het vaak gebeurd buiten de schoolmuren wanneer er geen toezicht meer is.”