Bart Peeters bekent grove leugen: "Zo erg dat ik daarover gelogen heb"

bron: HBVL/ Hallo
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Bart Peeters wordt wel eens een 'springkonijn' genoemd. Wie ooit een zaalshow van hem zag, weet dat de zanger een rasechte entertainer is die geen moment stil kan blijven staan op het podium. Twintig jaar geleden was dat geen probleem, maar intussen is Bart Peeters 58 geworden. En dat gaat niet gepaard zonder slag of stoot.

"Ik weet nu dat het leven in golven gaat. Als je dat een midlifecrisis wil noemen, dan heb ik er veel gehad", bekent de zanger. Meteen haalt Bart een voorbeeld aan dat hem is bijgebleven: een leugen die hij eindelijk aan het licht durft te brengen.

"Op mijn zesentwintigste voelde ik mzelf een totale loser, want ik vond dat je maar tot je vijfentwintigste poppresentator kon zijn, en ik was dus al een jaar overtijd. Ik vond dat zo erg dat ik toen over mijn leeftijd gelogen heb. Ik ben dus de enige mens ter wereld die twee jaar lang vijfentwintig is geweest", aldus Bart Peeters

Dat gevoel van mislukking is bij Bart niet onbekend. Hij twijfelt erg vaak aan zichzelf. "Op mijn veertigste was het opnieuw van dat, en letterlijk op mijn vijfstige verjaardag kreeg ik de genadeslag. Ze hebben toen een gigantische show voor mij georganiseerd waarin zowat iedereen kwam opdraven. Ik interpreteerde dat als: 'Peeters, het is nu echt wel genoeg geweest met uwe zever.' Ik begon mezelf ook wijs te maken dat ik moest stoppen met alles." Nu hij 58 is denkt de zanger nog niet aan stoppen. Voorlopig gaat hij gewoon nog door.