Impact coronacrisis: "10% kon zich geen evenwichtige maaltijden veroorloven"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Sciensano publiceert vandaag de resultaten van de 3de COVID-19 Gezondheidsenquête, die plaatsvond tussen 28 mei en 3 juni. Dit derde deel legde zich toe op de ervaringen van de Belgen tijdens de afbouw van de maatregelen.

De epidemie, de daarmee gepaarde maatregelen en de geleidelijke opheffing ervan sinds 4 mei brachten grote professionele en financiële gevolgen met zich mee. Zo blijkt uit de resultaten van het 3de deel van de enquête die door zo’n 34.000 deelnemers online werd ingevuld.

“De COVID-19-crisis heeft een aanzienlijke financiële impact op het dagelijkse leven van de Belgen. We zien bijvoorbeeld dat 10% van de bevolking bang was om zonder voedsel te zitten, 5% een tekort had aan voedsel en 10% het zich niet kon veroorloven om gezonde en evenwichtige maaltijden te eten”, legt Stefaan Demarest, onderzoeker bij Sciensano, uit.

Sociale contacten

Het aantal mensen dat ontevreden was over hun sociale contacten nam af door de versoepeling van de maatregelen (46,5% tegenover 62% in de eerste enquête). Het percentage mensen dat zich niet ondersteund voelt, is stabiel gebleven, rond 33% in de afgelopen 3 maanden.