Terrasjes open in Spanje, niet in België: Steven Van Gucht verklaart waarom: "Eén groot experiment"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
In verschillende Europese landen worden de maatregelen tegen het coronavirus stilaan losgelaten. Zo zijn in Spanje sinds vandaag de cafés en restaurants weer open - althans de terrassen.

"Ik denk dat het goed is dat we niet te snel gaan, want het is uiteindelijk één groot experiment. We weten niet precies wat er zal gebeuren wanneer we een aantal maatregelen versoepelen en wat het effect daarvan op de cijfers zal zijn", zei Van Gucht in het VTM Nieuws.

Hij denkt dat we kunnen leren van wat er in andere landen gebeurt. "Ik denk dat het goed is dat we iets trager en iets voorzichtiger zijn, zodanig dat we goed kunnen evolueren."

"We laten ons niet leiden door andere landen, we bekijken onze eigen cijfers en we bekijken wat we telkens kunnen loslaten, in functie van de cijfers. Andere landen, die ook zwaar getroffen zijn, gaan iets sneller. Dat is hun beslissing, maar ik denk dat men de risico's van het heropenen van stranden en terrassen als beperkt inschat."